Jordbær i yoghurt

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Her er en dejlig enkel jordbærdessert der egner sig fint til små bløde bær. Vælg en mørk sort der er røde hele vejen igennem.

1 kg jordbær
2 spsk konc. hyldeblomstdrik
2 spsk sukker
2 spsk fintsnittet citronmelisse
2 dl græsk yoghurt
korn af 1/2 stang vanille
1-2 spsk flydende honning eller sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tag ca. halvdelen af de pæneste jordbær fra og kom resten i en blender med hyldeblomstdrik og sukker. Purer dem til en glat masse. Smag evt. til med mere sukker og hyldeblomstdrik. Vend citronmelisse i og stil det i køleskabet til kort før desserten skal serveres. Rør yoghurten med vanille og smag den til med flydende honning eller sukker.
Er de hele jordbær store skæres de i mindre stykker. Vend dem i jordbærpureen kort før desserten skal serveres.

Tips
I stedet for græsk yoghurt kan man dræne en dansk yoghurt eller A38 i et kaffefilter. Beregn ca. den dobbelte mængde.
Jordbærdesserten smager også dejligt med en kugle vanilleis

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk