Kålrabisauté

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Kålrabi er med rette er blevet kaldt Nordens citron på grund af farven og dens indhold af C-vitamin. Smagen er let sødlig og næsten ydmyg, men farven er intens. Ved kogning bliver den nærmest safrangul. Sauté med kartofler og forskellige rodfrugter er en nem måde at variere tilbehøret til stegt kød eller fisk på. Sautéen kan også spises som en selvstændig ret.

Tilbehør
1 spsk olivenolie
1 løg i tern
1/2 kg kartofler i tern
250 g kålrabi i tern
10 finthakkede rosmarinnåle
2 dl vand/vin/bouillon
50 g soltørrede tomater i små tern
20 små sorte oliven
Evt. hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Varm olivenolie op i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og sauter til de er klare. Tilsæt kartofler, kålrabi, soltørrede tomater og rosmarin. Sauter yderligere et par minutter før væde, oliven og lidt salt tilsættes. Læg låg på og lad det hele koge mørt for svag varme, ca. 20 min. Grønsagerne vil have opsuget al væde. Drys evt. med hakket persille.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk