Veganske kikærtepandekager med gulerodshummus, grillet squash og spinat – Vanløse Blues

KILDE: http://www.vanloseblues.dk/

DET BEHØVER DU

Gulerodshummus:

250 g kikærter – tørvægt eller 2 dåser

4 store gulerødder

1 squash

3 spsk. citronsaft

3 spsk. tahin

2 stk. spidskommen

2 tsk. flagesalt

 

Kikærtepandekager:

2 dl. kikærtemel

2- 3 dl. vand

1 tsk. flagesalt

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

 

Fyld:

Gulerodshummmus

100 g spinat

2 squash, i 2 cm tykke skiver

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Gulerodshummus:

Udblød kikærterne i 10-12 timer.

Kog kikærterne i rigeligt vand med 1 tsk. natron i 2 timer.

Spring disse 2 trin over hvis du bruger kikærter fra dåse.

Skær gulerødderne i skiver og damp dem til de er helt møre, ca. 20 min.

Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem med koldt vand.

Skær squashen i grove tern.

Kom alle ingredienser i foodprocessoren op blend det helt jævnt og cremet.

Smag hummus’en til med salt.

 

Kikærtepandekager:

Pisk alle ingredienser til dejen grundigt sammen og lad den stå og samle sig i 10-15 min.

Varm en pande op til medium varme, tilsæt en lille smule kokosolie, fordel det evt. med en pensel.

Hæld 1/4 del af dejen ud på panden og fordel dejen i et tyndt lag ved at vippe panden fra side til side.

Vent med at vende pandekagen til dejen er helt fast på den øverste side og steg den så et halvt minuts tid på den side.

Gentag til der ikke er mere dej tilbage.

 

Fyld:

Varm en anden pande, gerne grill, op til højvarme.

Pensel squash skiverne med olie og grill dem 2-3 min på hver side.

Kom et par spsk. hummus i hver pandekage, top med spinat og et par skiver grillet squash.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk