DET BEHØVER DU
15-18 stk.
5 dl grød af fx ris, perlebyg eller perlespelt
2-3 spsk hvedemel
2 æg
evt. ½ stang vanille
2-3 spsk sukker
½ – 1 tsk revet økologisk citron eller appelsinskal
40 g smør til stegning
Tilbehør: Frisk frugtmos, frisk frugt i tern og sukker, syltetøj, sirup el. lignende.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør risengrød, mel og æg sammen. Tilsæt et æg ad gangen. Dejen skal være tyktflydende.
Evt. flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Rør dem i dejen sammen med revet citron- eller appelsinskal.
Smelt en klat smør på en pande med slip let belægning – (steg evt. en prøve og smag på den om der skal justeres i smagen) – steg klatkager af 2-3 spsk dej i ca. 3 min på hver side ved jævn varme. Klatkagerne skal være lysebrune og serveres varme/lune.
Tip: Klatkagerne kan tilsættes tørrede hakkede abrikoser, rosiner eller dadler.