DET BEHØVER DU
2 Æg
150 g Sukker.
75 g Smør
1/4 tsk hjortetaksalt
1 tsk. stødt Kardemomme.
1 spsk. Fløde
Citronsaft og revet skrald af 1 Økologisk Citron.
250 g mel.
Palmin til kogning.
TIP: Palmin kan erstattes af olie, hvis det øsnkes.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Start med at smuldre smørret i melet evt. i en foodprofessor. Tilsæt hjortetaksalt, kardemomme, sukker og revet citronskal. Saml dejen med æg og fløde tilsæt ca. en spsk. citronsaft. Sæt den i køleskabet tildækket i en lille time. Rul dejen tyndt ud. Skær med en kagespore strimler på 2-3 cm’s bredde, og ca. 6 cm’s længde på skrå – så de får en spids facon. Skær en ca. 2 cm. lang ridse i midten af klejnen – og træk så den ene ende af dejen igennem ridsen.
Varm palminen op i en gryde til 175 grader. Læg 4-6 klejner enkeltvis i gryden. Kog klejnerne gyldne. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir til afkøling.
Så er der klejner og masser af julehygge!