DET BEHØVER DU
En smuk purpurfarvet suppe med en cremet konsistens og en overraskende frisk smag af citrus fra appelsinens skal og saft, der dog ikke dominerer rødbedens smag af muldjord. En flot indledning på en gæstemiddag.
Forret
1 grofthakket løg
2 grofthakkede stilke bladselleri
1 spsk olivenolie
2 kogte/bagte rødbeder i store tern
7 1/2 dl hønsebouillon
Laurbærblad, timian
Saft af 3 appelsiner
Revet skal af 1/4 appelsin
25 g mandler
1 bdt. hakket persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Sauter løg og bladselleri let i olivenolie til løgene er klare. Bring de sauterede grønsager langsomt i kog med bouillon, rødbedetern, laurbærblad og timian og kog dem sagte under låg i 1/2 time. Purer suppen og lad den køle af. Smag til med appelsinskal og -saft, samt salt og rigeligt peber. Lad den trække yderligere et par timer i køleskabet. Smut mandlerne og skær dem i splitter. Rist dem på en tør pande ved ikke for høj varme.
Server suppen med mandelsplitterne, hakket persille og gerne tørristede skiver af et italiensk brød.