Kornotto med rødbede

DET BEHØVER DU

Kornotto

Til 3-4 personer.

1 løg

1 fed hvidløg

2 spsk. olie

4 dl perlebyg

2½ dl hvidvin

ca. ½ liter bouillon – se nedenfor

3-4 bagte rødbeder – se nedenfor

10 g smør

50 g Vesterhavsost eller anden fast ost

salt og friskkværnet peber

evt. hakket persille

Bouillon:
½ løg
1 gulerod
1 bladselleristilk
1 laurbærblad
1 l vand

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kornotto

Pil løg og hvidløg og skær det i fint ud.

Varm olie op i en bred gryde eller sauterpande og svits begge slags løg til de bliver klare, det må ikke brune.

Tilsæt perlebyg og lad dem suge fedtstoffet, tilsæt derefter vinen og kog til det er næsten fordampet.

Tilsæt nu bouillon med 1 dl af gangen – indtil kornene er næsten møre ca. ½ time. Rør med jævne mellemrum.

De bagte rødbeder hakkes fint med stavblender eller i foodprocessor og tilsættes kornene og det hele blandes godt. Kog nu til kornene er helt møre – de må gerne have lidt bid.

Tilsæt smør og riv Vesterhavsost og tilsæt den.

Smag til med salt og friskkværnet peber. Server med hakket persille.

Bouillon

Kog alle ingredienserne sammen ca. 15 min. Si det og bouillon er klar til brug.

Tip: Bouillonen smager ikke af ret meget da der ikke er salt i, men vent med at salte til hele retten er tilberedt, da osten tilfører salt.

Bagte rødbeder

Læg rødbederne i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. afhængig af størrelse.

Når rødbederne er bagte dækkes de til eller kommes i en plastpose – så løsner skindet sig og er let at smutte ad.

I velassorterede supermarkeder kan man købe rødbeder som er færdige til brug.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk