DET BEHØVER DU
Kornotto
Til 3-4 personer.
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
4 dl perlebyg
2½ dl hvidvin
ca. ½ liter bouillon – se nedenfor
3-4 bagte rødbeder – se nedenfor
10 g smør
50 g Vesterhavsost eller anden fast ost
salt og friskkværnet peber
evt. hakket persille
Bouillon:
½ løg
1 gulerod
1 bladselleristilk
1 laurbærblad
1 l vand
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kornotto
Pil løg og hvidløg og skær det i fint ud.
Varm olie op i en bred gryde eller sauterpande og svits begge slags løg til de bliver klare, det må ikke brune.
Tilsæt perlebyg og lad dem suge fedtstoffet, tilsæt derefter vinen og kog til det er næsten fordampet.
Tilsæt nu bouillon med 1 dl af gangen – indtil kornene er næsten møre ca. ½ time. Rør med jævne mellemrum.
De bagte rødbeder hakkes fint med stavblender eller i foodprocessor og tilsættes kornene og det hele blandes godt. Kog nu til kornene er helt møre – de må gerne have lidt bid.
Tilsæt smør og riv Vesterhavsost og tilsæt den.
Smag til med salt og friskkværnet peber. Server med hakket persille.
Bouillon
Kog alle ingredienserne sammen ca. 15 min. Si det og bouillon er klar til brug.
Tip: Bouillonen smager ikke af ret meget da der ikke er salt i, men vent med at salte til hele retten er tilberedt, da osten tilfører salt.
Bagte rødbeder
Læg rødbederne i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min. afhængig af størrelse.
Når rødbederne er bagte dækkes de til eller kommes i en plastpose – så løsner skindet sig og er let at smutte ad.
I velassorterede supermarkeder kan man købe rødbeder som er færdige til brug.