DET BEHØVER DU
6 STK. A 325 G
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.
50 g smør
6 dl mælk
50 g gær (1 pakke)
2 spsk sukker
1 spsk groft salt
200 g hytteost
2 dl purløg (1 bundt)
2 dl persille (ca. 1/2 bundt)
400 g sigtemel (ca. 8 dl)
ca. 600 g hvedemel (ca. 10 dl)
pensling: 1 æg
drys: 2 dl sesamfrø (110 g)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smelt smør og bland det i mælk. Smuldr gæren og rør den
ud i blandingen. Tilsæt sukker, salt og hytteost. Skyl og
finhak purløg og persille. Tilsæt krydderurterne, sigtemel
og ca. 3⁄4 af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en
dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time ved
stuetemperatur. Form 6 flute ca. 30 cm lange. Fordel dem
på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca.
1⁄2 time ved stuetemperatur. Pensl med æg og drys med sesamfrø.
Bag flutene midt i ovn ved 200°C ca. 25 min. De
skal være lysebrune og lyde hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.