DET BEHØVER DU
En mættende og krydret curry. Man kan supplere med lidt grønne ærter kort før servering.
200 g knækkede røde linser eller gule ærter
1 grøn chili i skiver
2 spsk grofthakket ingefær
1 tsk gurkemeje
400 g flåede hakkede tomater (evt. fra dåse)
2 spsk olie
1 tsk hele gule sennepskorn
1 tsk spidskommen
1 fed hakket hvidløg
2 auberginer i tern (500 g)
2 røde peberfrugter i tern (250 g)
1 spsk citronsaft
korianderblade eller bredbladet persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring linser eller ærter i kog i 1/2 l letsaltet vand og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt chili, ingefær og gurkemeje og kog ca. 10 min. Tilsæt hakkede flåede tomater og kog til linser/ærter er helt møre, ca. 1/2 time. Pisk dem til puré, evt. med stavblender eller i en foodprocessor.
Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt sennepskorn og læg låg på. Når sennepsfrøene popper mod låget, tilsættes spidskommen og kort efter hvidløg, auberginer og peberfrugter. Vend linsepureen i og bring retten i kog. Kog til grønsagerne er møre. Smag til med salt, peber og citronsaft og drys med korianderblade. Servér med løse ris, gerne basmatiris og en svalende raita.