Krydrede auberginer

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En mættende og krydret curry. Man kan supplere med lidt grønne ærter kort før servering.
200 g knækkede røde linser eller gule ærter
1 grøn chili i skiver
2 spsk grofthakket ingefær
1 tsk gurkemeje
400 g flåede hakkede tomater (evt. fra dåse)
2 spsk olie
1 tsk hele gule sennepskorn
1 tsk spidskommen
1 fed hakket hvidløg
2 auberginer i tern (500 g)
2 røde peberfrugter i tern (250 g)
1 spsk citronsaft
korianderblade eller bredbladet persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring linser eller ærter i kog i 1/2 l letsaltet vand og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt chili, ingefær og gurkemeje og kog ca. 10 min. Tilsæt hakkede flåede tomater og kog til linser/ærter er helt møre, ca. 1/2 time. Pisk dem til puré, evt. med stavblender eller i en foodprocessor.
Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt sennepskorn og læg låg på. Når sennepsfrøene popper mod låget, tilsættes spidskommen og kort efter hvidløg, auberginer og peberfrugter. Vend linsepureen i og bring retten i kog. Kog til grønsagerne er møre. Smag til med salt, peber og citronsaft og drys med korianderblade. Servér med løse ris, gerne basmatiris og en svalende raita.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk