Kylling med løgfyld

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Når løg steges eller sauteres forvandles den stærke og skarpe løgsmag til noget blidt og sødmefyldt. Tænk blot på de bløde løg til brændende kærlighed. Retter med mange løg kan tåle at blive kraftigt krydret. Her fyldes en kylling med løgfars, krydret med salvie, allehånde og oliven. Med en stor kylling, en god salat og f.eks Hvidløgskartofler (side xx) er der mad til 8 personer.

Middagsret
1 stor kylling
2 skiver lyst brød uden skorpe
1 dl letmælk
4 hakkede løg (300 g)
1 spsk olivenolie
10 sorte oliven uden sten
1 spsk hakkede salvieblade
1 tsk stødt allehånde
1 æg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200°. Læg brødet i blød i mælken. Sauter løgene i olien til de er klare, 6-8 min. Bland løg med udblødt brød, oliven, salvie, allehånde, salt og peber. Rør ægget i farsen og fyld den i den rensede kylling. Luk med kødnåle og læg kyllingen i et ildfast fad. Steg den i ovnen i ca. 40 min. Kødsaften skal være klar, når man stikker en kødnål i kyllingen. Lad den hvile 10 min, inden den parteres.
Server den fyldte kylling med kartofler og en grøn salat, gerne med lidt rå løg i.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk