DET BEHØVER DU
En hurtig ”alt i en” sommerret. Hvis småkød af kylling er svær at skaffe, er det nemt selv at udbene lår og overlår af en god kylling.
1/2 kg kyllingesmåkød med skind fx af lår og overlår
2 tsk karry
1 spsk olivenolie
750 g små nye kartofler i kvarte
saft og skal af 1/2 citron
1 spsk honning
2 dl øl, pilsner eller hvedeøl
10 små nye gulerødder (300 g)
1 spidskål i grove stykker
1 dl snittet løvstikke eller bredbladet persille
Salt og peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Drys kødet med karry og brun det i olivenolie i en stor gryde. Tag kødet op og steg kartoflerne 5 min. Vend kylling i igen, drys med salt og peber, tilsæt saft og skal af citron og honning. Varm retten igennem og tilsæt øl. Lad retten simre 10 min. for jævn varme, vend gulerødderne i og læg kål og krydderurter ovenpå retten. Læg låg på og lad retten simre endnu 10 min. Vend retten ud på et stort fad.
Grønsager per person: ca. 225 g