Kylling med nye urter

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En hurtig ”alt i en” sommerret. Hvis småkød af kylling er svær at skaffe, er det nemt selv at udbene lår og overlår af en god kylling.

1/2 kg kyllingesmåkød med skind fx af lår og overlår
2 tsk karry
1 spsk olivenolie
750 g små nye kartofler i kvarte
saft og skal af 1/2 citron
1 spsk honning
2 dl øl, pilsner eller hvedeøl
10 små nye gulerødder (300 g)
1 spidskål i grove stykker
1 dl snittet løvstikke eller bredbladet persille
Salt og peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Drys kødet med karry og brun det i olivenolie i en stor gryde. Tag kødet op og steg kartoflerne 5 min. Vend kylling i igen, drys med salt og peber, tilsæt saft og skal af citron og honning. Varm retten igennem og tilsæt øl. Lad retten simre 10 min. for jævn varme, vend gulerødderne i og læg kål og krydderurter ovenpå retten. Læg låg på og lad retten simre endnu 10 min. Vend retten ud på et stort fad.
Grønsager per person: ca. 225 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk