DET BEHØVER DU
Har man forudset de travle aftener og har haft tid til at salte kyllingekødet fra morgenstunden, er retten her på bordet på en halvtime – takket være frostindustrien. Gremolata er en norditaliensk krydderblanding af persille, citronskal og hvidløg. Det er vigtigt, at der er rigeligt af den, da den holder den søde smag fra ærterne i skak.
400 g kyllingesmåkød – helst fra lår og overlår
1 fintsnittet frisk chili
1 fed hakket hvidløg
ca. 10 tråde safran
1 spsk hakket rosmarinnåle eller salvieblade
1 spsk olie
2 løg i tern
1 rød peberfrugt i tern
300 g frosne ærter
Gremolata:
4 dl fintsnittet bredbladet persille
fintrevet skal af 1/2 usprøjtet citron
1 fed finthakket hvidløg
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland kødet med 2 tsk salt, chili, hvidløg, safran og rosmarin eller salvie. Lad det trække i køleskabet i 6-8 timer.
Sauter kødet i olie i en stor sauterpande til kødet har taget farve på alle sider, tilsæt løg og sauter til løgene er klare. Tilsæt peberfrugt og 1 dl vand, læg låg på og lad retten simre til kødet er mørt. Ca. 10 min.
Bland imens alle ingredienserne til gremolataen. Vend gremolataen i retten og varm retten igennem til persillen er faldet sammen. Smag til med salt og peber og server med salat og løse ris – helst jasminris.
Tips
I stedet for almindelig salt kan man bruge rosmarin-, salvie- eller citronsalt til retten:
Rosmarin-, salviesalt: Snit de friske krydderurter groft og kværn dem så i en morter med salt til de er helt ”pulveriseret”. Bland med mere groft salt og opbevar ”kryddersaltet” på glas. Holder sig fint op til en måned på køkkenbordet.
Citronsalt: Vask 2 usprøjtede citroner og skær dem i gennem på langs 4 gange og dernæst i 1/2 cm stykker. Bland dem med 1/2 kg salt og kom det i et glas. Vend glasset et par gange om ugen i starten, og lad det så ellers stå i køkkenskabet i 3-4 måneder før man begynder at bruge af det. Det er kun saltet man bruger. De indtørrede citroner skal i hvert fald bruges med måde. Citronsalt holder sig nærmest uendeligt.