Kyllingebryst i soja – æblesauce med lynstegte grønsager (japansk ret)

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Opskriften er inspireret af en japansk ret, hvor man bruger risvinen sake til saucen. Normalt kan man erstatte sake med sherry, men den var også sluppet op, så jeg forsøgte mig – med held – med æblemost. Saucen er god til både fisk, fjerkræ og oksekød. Grønsagerne kan varieres efter sæson og lyster.

4 stk. kyllingefilet
1 dl sojasauce
2 spsk balsamico
3-4 spsk rørsukker
3 spsk hakket frisk ingefær
3 fed hakkede hvidløg
1 1/2 dl æblemost
2 tsk majsstivelse
2 spsk olie
250 g champignon i skiver
2 røde peberfrugter i strimler
1 bdt. forårsløg i lange tynde strimler
1 bdt. grønne asparges i lange skrå strimler

SÅDAN SKAL DU GØRE

Vend kyllingefilet i en blanding af soja, balsamico, rørsukker, ingefær og hvidløg og lad det trække min. 1/2 time på køkkenbordet eller 2 timer i køleskabet.
Tag kyllingefileterne op af marinaden. Bland æblemost og majsstivelse i marinaden og kog den op i en lille gryde.
Steg kyllingefileterne i olie for jævn varme ca. 4. min på hver side. Kom champignon ved efter halvdelen af stegetiden. Tag kyllingefileterne op og lad dem hvile i 5 min. Bland champignonerne i saucen og smag til med peber og evt. mere sukker.
Lynsteg asparges, forårsløg og peberfrugter i 2-3 min. hæld saucen over og server med kyllingefilet i tykke skiver og løse jasminris.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk