DET BEHØVER DU
En fyldig salat med både vilde og “tamme” ris, lige velegnet til madkurven som på sommerbuffeten. Køb en af de store kyllinger på omkring 2 kg, den har levet længere og bedre. Der er langt mere smag i kødet, og man får en god suppe. Bryststykkerne kan man skære fra og bruge til en middagsret, f.eks Asparges i kylling.
Frokost/forret
Under- og overlår fra en stor kylling, Gråsten eller Bornholmsk unghane
Urter: Gulerod, bladselleri, timian, løvstikke, peberkorn
1 1/2 dl vilde ris
21/2 dl parboiled ris
3 forårsløg i strimler
1 lille blomkål i buketter
En håndfuld knuste valnøddekerner
Salatblade og kørvel til anretning
Til marinade:
2 spsk olie, gerne valnødsolie
2 spsk rød vineddike
1 tsk dijonsennep
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog kyllingelår og underlåg med urter ved svag varme i 1 time. Sluk og lad kyllingen køle af i suppen. Fjern fedt fra overfladen og og si suppen. Kog halvdelen af suppen ned til god smag. Kog parboiled ris knap møre i resten af suppen. Kog de vilde ris efter anvisningen.
Pisk den nedkogte bouillon med vineddike, olie og sennep, smag til med salt og peber. Vend forårsløg og blomkål med marinaden.
Pil kødet fra benene og bland kylling, ris, vilde ris og valnøddekerner med grønsager og marinade. Stil den på køl.
Anret den i en stor skål med masser af forskellige slags salatblade og gerne lidt kørvel-fnug i.