DET BEHØVER DU
Ingredienser:
1 pakke filodej
2 store kartofler
1 stort løg
5 fed hvidløg – finthakket
1 tsk spidskommen + 1 tsk karry
Salt
1 lille håndfuld frisk koriander – hakket
Saften af ½ citron.
Evt. 1 kyllingebryst
SÅDAN SKAL DU GØRE
Fremgangsmetode:
Skræl kartoflen, pil løget og skær begge dele i små tern. Hvis du ønsker at lave samosas med kylling, skæres kyllingbrystet i mindre stykker. Det hele steges med lidt olie og tilføres lidt salt. Steg indtil al væske er fordampet. Tilsæt hvidløg, krydderierne og citronsaften. Vend det og tag gryden af varmen.
Rul filodejen ud, husk at lægge det imellem 2 våde viskestykker, så det ikke tørrer ud.
Skær filodejen ud i lange stykker ca. 15 cm brede og læg fyldet i det ene hjørne. Fold dejen omkring fyldet, så der dannes en trekant.
Steg dem på begge sider i rigelig olie i en gryde. Tag dem op med en hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedt suges op.
.