Laks med porre, agurk og birkes

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Tynde lakseskiver med fire grønne nuancer fra porrer, agurker, persille og broccoli bringer forårsstemning ved vintertide. De dampede agurkestrimler får en smag og konsistens, der kan minde en smule om østers. Det ser raffineret ud med de blå birkes på de lyse lakseskiver, og giver en lidt nøddeagtig smag til retten.

Middagsret
500 g laksefilet i tynde skiver, som til røget laks
2 porrer
1/2 skrællet agurk uden kerner
1/2 bdt. bredbladet persille i strimler
1 spsk blå birkesfrø
1/2 kg broccoli i buketter

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær porrer og agurker i 5 cm stykker og dernæst i strimler. Kom dem på en pande med persillen, lidt salt og 2 spsk vand. Kog vandet væk under låg, ca. 3 min. Top grønsagerne op på 4 tallerkener, fordel lakseskiverne over grønsagerne, drys med salt, peber og birkes og stil tallerkenerne under ovnens grill til fisken har skiftet farve, 3-5 min. pr. tallerken.
Server med blancherede broccolibuketter og brød eller båndpasta.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk