DET BEHØVER DU
Røget laks med stuvet spinat er en dansk klassiker. Men i denne ret får den ferske laks røgsmagen fra den fynske rygeost og jordskokkernes letrøgede smag. Pæren bryder med alle traditioner, men sætter prikken over i’et.
Middagsret
600 g laksefilet med skind
1/2 kg renset spinat
250 g mager rygeost
2 spsk flødeost
1/2 kg jordskokker i tern
1 lille fast pære i tern
1 1/2 dl hønsebouillon
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 220°. Blancher spinaten 1 min. i letsaltet vand, knug den fri for væde og skær den groft. Skær laksen i fire tykke skiver, læg dem på højkant og skær en lomme midt i hver skive. Udvid lommen lidt med en teske og fyld rygeost i. Drys med salt og peber. Læg lakseskiverne med skindsiden opad i et smurt fad og og bag dem i 6-8 min. Varm spinaten med flødeost og overskydende rygeost. Kog jordskokkerne knap møre i bouillonen, vend pærerne i, varm det igennem og krydr med rigeligt peber.
Pil skindet af laksestykkerne og anret laks og grønsager på et stort fad. Server med brød eller kartofler.