DET BEHØVER DU
Lam navarin er en klassiker fra det franske køkken. Den er især populær i det tidlige forår, hvor der under franske himmelstrøg allerede er nye majroer, gulerødder og ærter fremme. I Danmark bliver retten mere rustik med de sidste vintergrønsager og ekstra fine frosne ærter.
Middagsret
750 g lammekød i mundrette stykker
Paprika/salt/peber
2 spsk mel
30 g smør
2 spsk tomatpuré
1 l vand/bouillon
Rensede grønsager i mundrette stykker:
450 g kålrabi
300 g gulerødder
175 g perleløg
3/4 kg kartofler
1 bdt. hakket persille
1/2 kg frosne ærter
SÅDAN SKAL DU GØRE
Vend lammekødet i mel, der er krydret med salt, peber og paprika. Brun det i smør ca. 10 min. i en stor stegegryde og tilsæt derefter tomatpuré og vand. Lad det simre under låg, mens grønsagerne gøres i stand – ca. 1/2 time. Tilsæt grønsagerne og lad retten simre uden låg og under jævnlig omrøring til saucen er tyk og alt er mørt – ca. 1/2 time. Tilsæt ærter og varm retten igennem.
Drys med rigeligt persille ved serveringen og server brød til – så den sidste dråbe sauce ikke går til spilde.