Lam navarin på dansk

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Lam navarin er en klassiker fra det franske køkken. Den er især populær i det tidlige forår, hvor der under franske himmelstrøg allerede er nye majroer, gulerødder og ærter fremme. I Danmark bliver retten mere rustik med de sidste vintergrønsager og ekstra fine frosne ærter.

Middagsret
750 g lammekød i mundrette stykker
Paprika/salt/peber
2 spsk mel
30 g smør
2 spsk tomatpuré
1 l vand/bouillon

Rensede grønsager i mundrette stykker:
450 g kålrabi
300 g gulerødder
175 g perleløg
3/4 kg kartofler

1 bdt. hakket persille
1/2 kg frosne ærter

SÅDAN SKAL DU GØRE

Vend lammekødet i mel, der er krydret med salt, peber og paprika. Brun det i smør ca. 10 min. i en stor stegegryde og tilsæt derefter tomatpuré og vand. Lad det simre under låg, mens grønsagerne gøres i stand – ca. 1/2 time. Tilsæt grønsagerne og lad retten simre uden låg og under jævnlig omrøring til saucen er tyk og alt er mørt – ca. 1/2 time. Tilsæt ærter og varm retten igennem.
Drys med rigeligt persille ved serveringen og server brød til – så den sidste dråbe sauce ikke går til spilde.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk