DET BEHØVER DU
En ret der emmer af efterår. Hent svampene på mark, i skov eller i en velassorteret grønthandel.
400 g afpudset lammefilet
2 tsk knust spidskommen
2 tsk knust koriander
1 tsk sort peber
1/4 tsk cayenne
1/2 kg sherrytomater delt i halve
1 spsk friske timianblade
2 spsk olivenolie
300 g svampe i mindre stykker fx rør- eller østershatte
Rösti:
750 g bagekartofler
300 g groftrevet selleri
1 spsk olivenolie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland de tørre krydderier og gnid dem godt ind i lammefileten. Stil de halve cherrytomater i en bradepande. Drys dem med salt, peber, lidt sukker og timian og stil dem i kold ovn. Tænd ovnen på 160. Bag tomaterne 1/2 time. Steg kødet på alle sider i 1 spsk olivenolie og læg det på en bagerist og stil det i ovnen over tomaterne. Kødet skal have ca. 20 min. eller til et stegetermometer viser 62. Lad kødet hvile 10 min. inden det skæres i tykke skiver. Lad tomaterne bage videre – gerne sammen med röstien (se herunder). Sauter svampene i resten af olivenolien til de har taget farve og er møre. Smag til med salt og peber. Kort før servering vendes svampe og tomater forsigtigt sammen med persillen og smages til med salt og peber. Server med lammekød og rösti.
Rösti: Kog bagekartoflerne i 10 min. Lad dem køle lidt af og riv dem groft. Bland med selleri og steg for jævn varme i olivenolie på en teflonpande til röstien er gylden på begge sider. Skru ned og steg for svag varme ca. 10 min. på hver side eller stil den i ovnen og giv den 20 min. sammen med tomaterne.
Grønsager per person: ca. 275 g