Letgravet stegt laks med porrer-pigonsauté

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En flot og enkel vinterret. Når man giver sig tid til at grave laksen før den steges kan man i en og samme mundfuld opleve den smeltende bløde gravede laks og det knase sprøde lakseskind. Porrer og gode syrlige danske æbler står i fin kontrast til den fede fisk. Skulle de aromatiske pigonæbler være sluppet op kan de erstattes af lidt færre coxorange eller jonna gold æbler.

500 g laksefilet med skind, i et stykke
1 1/2 spsk salt
2 tsk sukker
Revet skal af 1/2 citron
1 tsk. knust spidskommen
Evt. 1 spsk snaps
1 spsk olie

Porre-pigonsauté:
4 porrer i 1 cm skiver
8 pigonæbler i både
20 g smør
3/4 dl snittet bredbladet persille
1 spsk lethakkede kapers
lidt citronsaft

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skrab lakseskindet fri for skæl, eller få fiskehandleren til det. Tør kød- og skindside af med køkkenrulle og læg fileten i et fad med skindsiden nedad. Drys med salt, sukker, revet citronskal og spidskommen. Dryp evt. med lidt snaps. Læg en ren klud over fisken og stil en tallerken eller lignende ovenpå for at danne et let tryk. Stil det i køleskabet til den følgende dag.
Skrab laksen fri for saltlaget og steg den med skindsiden nedad for jævn varme i olie. Lad den stege til varmen er vandret ca. halvvejs op gennem fisken. Vend den og steg 1 min. på kødsiden. Server med porrer-pigonsauté og små pillekartofler

Porrer-pigonsauté
Kom porrerne i en gryde med 1/2 dl vand, lidt salt og 10 g smør og damp porrerne møre under tætsluttende låg. Steg imens æblebådene i smør på en slip-letpande i 10 g smør for høj varme til de har taget lidt farve. Vend æblerne med porrerne, persille og kapers. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk