Lime & Ingefær Tærte

KILDE: www.terrible.dk

DET BEHØVER DU

Lime og Ingefær curd

125 gram limesaft (4-5 lime)

30 gram frisk ingefær

150 gram sukker

150 gram hele æg

2 gram husblads

150 gram usaltet smør

Linsedej

250 gram hvedemel

150 gram usaltet smør

100 gram flormelis

30 gram fint mandelmel

60 gram gele æg (1 stk)

Italiensk Marengs

150 gram æggehvider

300 gram sukker

100 gram vand

SÅDAN SKAL DU GØRE

Først skal man lave en linsedej. Mens linsedejen hviler i køleskabet, koger du en lime og ingefærcurd. Sæt den færdige curd i køleskabet.

Når linsedejen er blevet kold, kan man rulle dejen ud. Brug en rund udstikker til at stikke cirkler ud af dejen. Læg dejcirklerne i tærteforme. Læg derefter et lille papirkageform med nogle kikærter ned oveni dejen, for at den kan holde sin form. Tærtebundene bages i cirka 15 minutter i en 160 grader varmluftovn. Tærterne skal være færdigbagte, lysebrune og sprøde.

Når tærtebundende er afkølet, bruges en sprøjtepose og en rund tylle til at fylde dem. Lav den italienske marengs. Brug en sprøjtepose og en stjernetylle til at pynte tærterne. “Brænd” marengsen med en gasbrænder eller brug grillfunktionen i din ovn. Spis dem med glæde i godt selskab.

Lime & ingefærcurd

Læg husblassen i blød i koldt vand. Riv skallen af limefrugterne og pres saften ud. Bland æg, sukker, limesaft, limeskal og frisk revet ingefær i en skål. Pisk grundigt for at homogenisere blandingen. Sæt skålen over et vandbad. Kog langsomt under oprøring indtil blandingen bliver tykkere/stivner. Fjern fra varmen. Træk husblassen op af vandet, vrid forsigtigt vandet ud af den og bland den i den varme creme. SIgt og hæld cremen i en skål. Når temperaturen falder til 40 grader, tilsættes usaltet smør trinvis i små tern. Rør godt igennem og sæt cremen i køleskabet.

Linsedej

Forbered alle ingredienser. Hæld flormelis, mandelmel og smør i en skål. Ælt indtil blandingen bliver homogen. Tilsæt æg og fortsæt æltning indtil dejen er ensartet. Til sidst tilsættes mel og du ælter igen. Du kan stoppe, når du har fået en kompakt og homogen dejkugle. Lad dejen hvile tildækket med husholdningsfilm i køleskabet.

Italiensk Marengs 

Hæld æggehviderne i en røremaskine af skål. Hæld sukker og vand i en gryde og bring den i kog. Kontroller temperaturen ved hjælp af et sukkertermometer. Når sukkeret når 100 grader, begynder man at piske æggehviderne på høj hastighed. Når sukkeret når 121 grader, skrues ned for mixer hastigheden og sukker tilsættes gradvist. Lad røremaskinen køre, indtil massen er kølet ned igen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk