DET BEHØVER DU
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 45 MIN.
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.
2 løg (200 g)
2 fed hvidløg
1 chili – afhængig af sort og stryke
2 spsk olie
200 g røde linser
1 l Grøntsagsfond / Urtebouillon
1 dåse flåede tomater
ca. 2 spsk sød chilisovs
ca. 1 tsk st. koriander
ca. 1/2 tsk stødt spidskommen
salt
peber fra kværn
1 bundt frisk koriander
SÅDAN SKAL DU GØRE
Pil og hak løg og hvidløg. Flæk chilien og fjern evt. kerner afhængigt af styrke. Sauter det i en gryde i varm olie. Tilsæt linserne sammen med hakkede tomater, fond/bouillon, chilisovs, koriander og spidskommen. Kog suppen ca. 20 min. Smag suppen til med krydderier og kog yderligere 10 min. Smag suppen til med salt og peber. Skyl koriander og giv bladene til ved servering.
TILBEHØR Fx groft brød, Bulgurboller – grovboller eller Boller med rugkerner.