Linsesuppe med chili

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 45 MIN.
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

2 løg (200 g)
2 fed hvidløg
1 chili – afhængig af sort og stryke
2 spsk olie
200 g røde linser
1 l Grøntsagsfond / Urtebouillon
1 dåse flåede tomater
ca. 2 spsk sød chilisovs
ca. 1 tsk st. koriander
ca. 1/2 tsk stødt spidskommen
salt
peber fra kværn
1 bundt frisk koriander

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pil og hak løg og hvidløg. Flæk chilien og fjern evt. kerner afhængigt af styrke. Sauter det i en gryde i varm olie. Tilsæt linserne sammen med hakkede tomater, fond/bouillon, chilisovs, koriander og spidskommen. Kog suppen ca. 20 min. Smag suppen til med krydderier og kog yderligere 10 min. Smag suppen til med salt og peber. Skyl koriander og giv bladene til ved servering.

TILBEHØR Fx groft brød, Bulgurboller – grovboller eller Boller med rugkerner.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk