DET BEHØVER DU
Det er bønnetid. Voksbønnerne har en lidt mildere smag end de grønne – og gør sig flot i denne lune salat med sorte oliven, røde tomattern og hakket grønt – en blanding af flere krydderurter er ideel – fx persille, estragon og lidt løvstikke. Men har man ikke eget krydderbed er det fint med persille.
Salaten er god til en grillet kyllingefilet a la saltimboca (læg et salvieblad på hver kyllingefilet og rul en skive parmaskinke om kyllingefileten før den grilles).
600 g nippede voksbønner
1 stor bøftomat
2 dl hakket persille
50 små sorte nicoiseoliven
2 ansjoser/sardeller
2 fed finthakket hvidløg
1 spsk olivenolie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Skær tomaten i både og pres saft og kerner ud af den. Skær tomatkødet i tern. Bland med persille, oliven, ansjoser, hvidløg, olivenolie, salt og rigelig med friskkværnet sort peber.
Kog bønnerne et par minutter uden låg. Der skal stadig være bid i dem. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe lidt af. Bland dem med tomat-persilleblandingen. Server straks.
Tips
Var dig for de marinerede brislinger som også bliver kaldt ansjoser. Sardeller er et andet navn for den ægte varer – saltede ansjosfileter i olie. Undlad heller fisken hvis ikke den ægte vare kan skaffes.