Lynstegt broccoli med oksekød

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Man behøver ikke at være i besiddelse af en wok for at lave lynstegte retter som denne. Jeg klarer mig fint med to teflonpander med høj kant eller en stor stegegryde. Det vigtigte ved lynstegte retter er høj varme, stor overflade på panden i forhold til grønsager og kød, og at servere retten med det samme.

Middagsret
1 spsk sesamfrø

350 g mørt oksekød i tynde strimler
2 spsk kinesisk soya
30 g ingefær (som en valnød)
2-3 fed hvidløg
1 hel, frisk chili
750 g broccoli
2 spsk olie
3 dl oksebouillon
3 spsk eddike
1 spsk majsstivelse
Evt. brun farin

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rist sesamfrøene et par minutter på en tør pande.
Hak ingefær, hvidløg og chili fint. Bland halvdelen med soya og oksekød.
Bring en stor gryde letsaltet vand i kog og dyp de hele broccolibundter heri ca. 1 min. Tag broccolien op og dyp straks i koldt vand og dryp af. Del broccolien i små buketter, skræl stilkene og skær dem i tynde strimler.
Varm olien i en stor stegegryde eller wok, kom resten af ingefær, hvidløg og chili i og lynsteg broccolien heri i 2 min. Tag broccolien op og kom kødet i gryden og kog/svits til kødet har taget lidt farve. Tilsæt bouillon og eddike og giv det et hurtigt opkog. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag evt. til med farin, salt og peber.
Fordel kødet over broccolien, drys med ristede sesamfrø og server med en skål dampende varme ris, gerne basmatiris.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk