Madakademiets Bouillabaisse

KILDE: Kristoffer Blomkvist (underviser på Madakademiet)

DET BEHØVER DU

Sydfransk Fiskesuppe

til 4 portioner:

Suppe:

  • 1 Liter fiskefond

  • 1/2 liter skaldyrsfond

  • 1/2 liter grøntsagsfond

  • 400 gram hakkede tomater

  • 2 dl appelsin juice (uden sukker)

  • 1 spsk stødt fennikel

  • 1 spsk stødt kommen

  • 1 spsk stødt anis

  • 2 fede hvidløg

  • 200 gram smør

Roille

  • 1 sats majonaise (se Ingeborg Suhrs kogebog)

  • 2 spsk skaldyrsfond

  • 2 fed hvidløg

  • 1 tsk sambal olek

  • 2 tsk rasp

Til servering:

  • kogte aspargeskartofler

  • 75 g fisk og skaldyr per person (vælg dem du selv foretrækker)

  • Krudite:

    • Syltet rødløg
    • Syltet fennikel
    • urter

SÅDAN SKAL DU GØRE

Suppen:
  1. Bland alle ingredienserne sammen, lad det koge op og reducere til ca 3/4 på svag varme.

  2. Smag til med krydderier, appelsinjuice og tomat.

  3. Inden servering mixes rum tempererat smør med suppen med en stavblender for at skabe skum.

 

Rouille:

  1. Bland alle ingredienserne pånær majonæsen i en food processor.

  2. Bland det hele med majonæsen og smag til med salt, pepper og citron

  3. Tænk på at smagen “vokser” med tiden.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk