DET BEHØVER DU
Sydfransk Fiskesuppe
til 4 portioner:
Suppe:
-
1 Liter fiskefond
-
1/2 liter skaldyrsfond
-
1/2 liter grøntsagsfond
-
400 gram hakkede tomater
-
2 dl appelsin juice (uden sukker)
-
1 spsk stødt fennikel
-
1 spsk stødt kommen
-
1 spsk stødt anis
-
2 fede hvidløg
-
200 gram smør
Roille
-
1 sats majonaise (se Ingeborg Suhrs kogebog)
-
2 spsk skaldyrsfond
-
2 fed hvidløg
-
1 tsk sambal olek
-
2 tsk rasp
Til servering:
-
kogte aspargeskartofler
-
75 g fisk og skaldyr per person (vælg dem du selv foretrækker)
-
Krudite:
- Syltet rødløg
- Syltet fennikel
- urter
SÅDAN SKAL DU GØRE
-
Bland alle ingredienserne sammen, lad det koge op og reducere til ca 3/4 på svag varme.
-
Smag til med krydderier, appelsinjuice og tomat.
-
Inden servering mixes rum tempererat smør med suppen med en stavblender for at skabe skum.
Rouille:
-
Bland alle ingredienserne pånær majonæsen i en food processor.
-
Bland det hele med majonæsen og smag til med salt, pepper og citron
-
Tænk på at smagen “vokser” med tiden.