DET BEHØVER DU
2 kg |
Græskar |
3-4 fed |
Hvidløg |
1/4-1/2 dl |
Oliven Olie |
1,5-2 |
Løg |
½ tsk |
Revet muskatnød |
½-1 tsk |
chili |
½ tsp |
Spiskommen |
Smag til med |
Sort peber |
1,25 liter |
Boullion (grøntsags) |
1,25 dl |
Fløde |
1,25 tsk |
Salt |
1 tsk |
Citronsaft |
Til at stege |
Smør |
SÅDAN SKAL DU GØRE
Sæt ovnen på 175 grader. Skær græskarrene op og smid kernerne ud. Skrald græskarene og skær kødet ud i centimeter store firkanter.
Læg stykkerne af græskarkød i en bradepande sammen med hvidlløget. Hæld olivenolie over og rør det hele rundt.
Smid det i ovnene 20-25 minutter (Hold øje, så det ikke brænder på). Tag hvidløgen ud, og lad græskarstykkerne blive yderligere ti minutter, så de får en let ristet farve.
Hak imens løgene og blend dem til de bliver en blød næsten gennemsigtig masse. Tilsæt krydderierne: Muskatnød, chilipulver, spiskommen og sort peber.
Tilsæt bouillion og fløde. Tilsæt salt. Put hvidløg og græskarkød i gryden og lad det altsammen syde i ca. 10 min. Blend det med en stavblender.
Smag den færdige suppe til med citronsaft, salt og peber og eventuelt flere krydderier – spæd til med vand, hvis den er for tyk.