Madakademiets græskarsuppe

KILDE: Underviser Kristoffer Blomqvist

DET BEHØVER DU

Til 5 pers.

2 kg

Græskar

3-4 fed

Hvidløg

1/4-1/2 dl

Oliven Olie

1,5-2 

Løg

½ tsk

Revet muskatnød

½-1 tsk

chili

½  tsp

Spiskommen

Smag til med

Sort peber

1,25 liter

Boullion (grøntsags)

1,25 dl

Fløde

1,25 tsk

Salt

1 tsk

Citronsaft

Til at stege

Smør

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sæt ovnen på 175 grader. Skær græskarrene op og smid kernerne ud. Skrald græskarene og skær kødet ud i centimeter store firkanter.

Læg stykkerne af græskarkød i en bradepande sammen med hvidlløget. Hæld olivenolie over og rør det hele rundt.

Smid det i ovnene 20-25 minutter (Hold øje, så det ikke brænder på). Tag hvidløgen ud, og lad græskarstykkerne blive yderligere ti minutter, så de får en let ristet farve.

Hak imens løgene og blend dem til de bliver en blød næsten gennemsigtig masse. Tilsæt krydderierne: Muskatnød, chilipulver, spiskommen og sort peber.

Tilsæt bouillion og fløde. Tilsæt salt. Put hvidløg og græskarkød i gryden og lad det altsammen syde i ca. 10 min. Blend det med en stavblender.

Smag den færdige suppe til med citronsaft, salt og peber og eventuelt flere krydderier – spæd til med vand, hvis den er for tyk.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk