DET BEHØVER DU
4 pers.
Dejen:
12½ g GÆR (1/4 pakke)
2 dl VAND (lunkent)
1 tsk SALT (groft)
1/4 dl OLIE
75g RUGMEL
325g HVEDEMEL
100g SPINAT (frossent)
1 stk. ÆG (til pensling)
Fyld:
ca. 500g FISK (lys fisk i sæson, evt. torsk, kuller, sej)
ca. 200g REJER (evt. kutter rejer i lage eller rå Tiger-rejer, HUSK at fjerne skallerne!!!)
Marinade:
2 spsk. OLIVENOLIE
2 stk. LIME (ØKO, da der skal bruges både SKAL og SAFT)
1 stk. RØD CHILI (hakkes uden kerner)
2 spsk. MYNTE (hakket)
SALT & PEBER
Skyr-fyld:
½ lille PORRER (skæres i ringe)
1 lille PÆRER (hakkes i tern)
½ SQAUSH (hakkes i tern)
1 dl SKYR
1 dusk PURLØG & PERSILLE (hakket)
Salat:
150g GRØNKÅL
1 pose ABRIKOSER (tørrede)
100g HASSELNØDDER (ristede og grofthakket)
ca. 150g HVIDE BØNNER (udblødt og kogt)
1 stort ÆBLE
evt. Dressing: 4 spsk. God olie, lidt citron eller æblecider eddike, salt og peber, 2 tsk. honning og 1 tsk. Sennep.
NB! Bønnerne kræver udblødning i ca. 10-12 timer, eller natten over.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Start med at sætte bønnerne over i gryde med rigeligt let saltet vand. De skal koge i minimum 40 min.
Optø spinaten i en gryde under svag varme.
Bland gær, vand, salt og olie sammen i en skål
Vrid vandet fra spinaten igennem en si, og kom det op i skålen til det andet.
Tilsæt derefter melet, til dejen er smidig og glat. Hvis dejen er for våd kan der til sættes lidt mere hvedemel, men pas på at dejen ikke bliver for tør og tung.
Lad dejen stå til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
Rens fisken for eventuelle ben og blodrester, og dup dem tørre.
Lad rejerne afdryppe i en si.
Bland lime saft og skal, hakket chili, mynte, olie, salt og peber i en skål eller plastik pose.
Kom de rensede fisk og rejer op i skålen eller i plastik posen til marinaden og lad det trække så længe som muligt.
Snit porrer i ringe
Hak pæren i mindre tern
Hak squash i mindre tern, og drys dem med groft salt. Kom dem i en si og placér en skål under, således at vandet kan dryppe af dem.
Hak purløg og persille groft
Bland det hele i en skål og tilsæt skyr. Rør godt rundt. Smag til med salt og peber og evt. lime saft.
Rul dejen ud til 10 stk. tynde runde ”pandekager”
Kom 1/10 af fisken og rejerne på den ene halvdel af ”pandekagen” og tilsæt ca. 1 spsk. skyr blanding ovenpå.
Fold dejen hen over det hele og sørg for at den lukker til omkring alt fyldet.
Luk pakken ved at fold dejen sammen i hele kanten. Brug evt. en gaffel til at trykke siderne sammen.
Rør ægget sammen og pensl alle madpakkerne med det. (Pakkerne kan pyntes med bl.a. sesamfrø og birkes)
De bages på bageplade med bagepapir i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 min.
!!! Vær opmærksom på at der kan dannes væske på bagepladen fra pakkerne, under bagningen. Pakkerne kan tages ud lige før de er helt færdige, og kommes på en rist som sættes i ovnen til eftervarme i ca. 5 min.
Snit grønkålen fint
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de dufter dejligt men ikke bliver sorte! De hakkes groft.
Hak abrikoserne groft
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i salaten
Hak æblet i store mundrette tern (dryp dem evt. med lidt limesaft)
Lav evt. en dressing af lidt god olie, citron saft, sennep, honning, salt og peber, eller lad salaten smage af det der er i.
Velbekommen!