Madpakker fra havet og grønkålssalat med bønner og abrikoser

KILDE: Line, Nanna, Cecilie (kursus 1201)

DET BEHØVER DU

4 pers.

Dejen:

12½ g  GÆR (1/4 pakke)
2 dl      VAND (lunkent)
1 tsk     SALT (groft)
1/4 dl   OLIE
75g      RUGMEL
325g    HVEDEMEL
100g    SPINAT (frossent)
1 stk.   ÆG (til pensling)

Fyld:

ca. 500g FISK (lys fisk i sæson, evt. torsk, kuller, sej)
ca. 200g REJER (evt. kutter rejer i lage eller rå Tiger-rejer, HUSK at fjerne skallerne!!!)

Marinade:

2 spsk. OLIVENOLIE
2 stk.    LIME (ØKO, da der skal bruges både SKAL og SAFT)
1 stk.    RØD CHILI (hakkes uden kerner)
2 spsk. MYNTE (hakket)
SALT & PEBER

Skyr-fyld:

½ lille  PORRER (skæres i ringe)
1 lille   PÆRER (hakkes i tern)
½         SQAUSH (hakkes i tern)
1 dl      SKYR
1 dusk  PURLØG & PERSILLE (hakket)

Salat:

150g       GRØNKÅL
1 pose     ABRIKOSER (tørrede)
100g       HASSELNØDDER (ristede og grofthakket)
ca. 150g  HVIDE BØNNER (udblødt og kogt)
1 stort     ÆBLE

evt. Dressing: 4 spsk. God olie, lidt citron eller æblecider eddike, salt og peber, 2 tsk. honning og  1 tsk. Sennep.

NB! Bønnerne kræver udblødning i ca. 10-12 timer, eller natten over.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Start med at sætte bønnerne over i gryde med rigeligt let saltet vand. De skal koge i minimum  40 min.

Optø spinaten i en gryde under svag varme.
Bland gær, vand, salt og olie sammen i en skål
Vrid vandet fra spinaten igennem en si, og kom det op i skålen til det andet.
Tilsæt derefter melet, til dejen er smidig og glat. Hvis dejen er for våd kan der til sættes lidt mere hvedemel, men pas på at dejen ikke bliver for tør og tung.
Lad dejen stå til hævning et lunt sted i ca. 30 min.

Rens fisken for eventuelle ben og blodrester, og dup dem tørre.
Lad rejerne afdryppe i en si.
Bland lime saft og skal, hakket chili, mynte, olie, salt og peber i en skål eller plastik pose.
Kom de rensede fisk og rejer op i skålen eller i plastik posen til marinaden og lad det trække så længe som muligt.

Snit porrer i ringe
Hak pæren i mindre tern
Hak squash i mindre tern, og drys dem med groft salt. Kom dem i en si og placér en skål under, således at vandet kan dryppe af dem.
Hak purløg og persille groft
Bland det hele i en skål og tilsæt skyr. Rør godt rundt. Smag til med salt og peber og evt. lime saft.

Rul dejen ud til 10 stk. tynde runde ”pandekager”
Kom 1/10 af fisken og rejerne på den ene halvdel af ”pandekagen” og tilsæt ca. 1 spsk. skyr blanding ovenpå.
Fold dejen hen over det hele og sørg for at den lukker til omkring alt fyldet.
Luk pakken ved at fold dejen sammen i hele kanten. Brug evt. en gaffel til at trykke siderne sammen.
Rør ægget sammen og pensl alle madpakkerne med det. (Pakkerne kan pyntes med bl.a. sesamfrø og birkes)
De bages på bageplade med bagepapir i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 min.

!!! Vær opmærksom på at der kan dannes væske på bagepladen fra pakkerne, under bagningen. Pakkerne kan tages ud lige før de er helt færdige, og kommes på en rist som sættes i ovnen til eftervarme i ca. 5 min.

Snit grønkålen fint
Rist hasselnødderne på en tør pande, til de dufter dejligt men ikke bliver sorte! De hakkes groft.
Hak abrikoserne groft
Hæld vandet fra bønnerne og kom dem i salaten
Hak æblet i store mundrette tern (dryp dem evt. med lidt limesaft)

Lav evt. en dressing af lidt god olie, citron saft, sennep, honning, salt og peber, eller lad salaten smage af det der er i.
Velbekommen!

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk