Majroer i tranebærkompot

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Tranebærkompotten giver dette tilbehør en smuk rød farve og en herlig sursød smag, der står godt til det skarpe fra majroerne. Majroe er egentlig et lidt misvisende navn til en grønsag, der fås helt frem til november. Majroer med tranebær er det perfekte tilbehør til fasanen (forrige side), vildanden eller blot en kalkunsnitzel.

Tilbehør
Kompot:
1/2 dl sukker
Saft af 1 appelsin
150 g tranebær

50 bacon i strimler
3 rødløg i stimler
3 majroer i både
1 spsk olie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kompot: Smelt sukkeret i en tykbundet gryde for jævn varme til det er gyldent. Tilsæt citronsaft og 1 dl vand og kog det igennem til karamellen er opløst. Kog tranebærrene heri til de lige sprækker. Stil kompotten til side.
Steg baconen for jævn varme til den har taget lidt farve. Tag baconen op, og tør panden af. Sauter løg og majroer i olien evt. ad 2 gange til grønsagerne også har taget lidt farve og er knapt møre. Rør tranebærkompotten i, tilsæt baconen og varm igennem. Smag til med salt og peber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk