Marco choco – chokoladedrøm af Frédéric Terrible

KILDE: Frédéric Terrible

DET BEHØVER DU

Til 10 personer
1 kage af 24 cm Ø
Praliné feuilletine
100 g blød nougat
30 g mørk chokolade (54% kakao)
65 g Feuilletine (kan købes i specialbutikker eller på nettet)
Chokoladekagebund – Biscuit Joconde chocolat
100 g mandelmel
100g flormelis
3 æg
3 æggehvider
25 g sukker
30 g hvedemel
30 g kakaopulver
Mørk chokolademousse
75 g mørk chokolade (54% kakao)
50 g mælk
100 g piskefløde
Nougatmousse (Den skal først laves, efter at kagen har stået på køl!)
150 g nougat
100g mælk
200 g piskefløde
1,5 blad husblas (3 g)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Praliné feuilletine
Smelt chokoladen i vandbad og opvarm den til ca. 50°C. Nougaten skæres i mindre stykker og tilsættes. Rør indtil nougaten er helt smeltet. Bland den smeltede chokolade-nougat-masse  forsigtigt sammen med feuillentinen. Placer en kagering (24 cm Ø) på et stykke bagepapir og pres blandingen godt ned i ringen. Fjern kageringen og stil pralinéen på køl, indtil kagen samles.
Chokoladekagebund – Biscuit Joconde chocolat
Ovnen forvarmes til 250°C
Bland mandelmel, flormelis og de 3 æg sammen. Pisk massen indtil den får en luftig konsistens. Mel og kakao blandes og sigtes ned i en anden skål. Æggehviderne piskes stive.Tilsæt 25 g. sukker til æggehviderne. Drys mel-kakao-blandingen i mandelmel-flormelis-rmassen og rør det hele forsigtigt sammen. Når massen er homogen, tilsættes æggehviderne i massen af flere omgange. Dejen deles i 2 (ca. 2 x 240 g).
Placer en kagering (24 cm Ø) på et stykke bagepapir og fordel halvdelen af dejen jævnt i formen. Fjern ringen, tag et nyt stykke bagepapir og gentag proceduren med den anden halvdel af dejen. Bag bundene i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter. Bundene skal tages fra bagepladen med det samme, de kommer ud af ovnen. Når kagebundene er afkølede, lægges kageringen på bundene, og den overskydende kage skæres af. (Kanten)
Mørk chokolademousse
Hæld mælken i en stor gryde og bring den i kog. Tag gryden fra varmen og smelt chokoladen deri. Lad massen køle ned til ca. 35°C, mens fløden piskes stiv. Når den ønskede temperatur er nået, tilsættes flødeskum. Rør forsigtigt indtil blandingen er homogen.
Nougatmousse
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Nougaten skæres i mindre stykker og mælken bringes i kog. Hæld mælken over nougaten og rør indtil den er opløst. Husblassen knuges og tilsættes. Lad massen køle ned til ca. 35°C, mens fløden piskes stiv. Når den ønskede temperatur er nået, tilsættes flødeskum. Rør forsigtigt indtil blandingen er homogen.
Samling af kagen
Den første kagebund lægges i kageringen (24 cm Ø)
Fordel ca halvdelen af chokolademoussen på bunden og læg pralinéen på.
Fordel resten af chokolademoussen på pralinéen. Den anden kagebund lægges på.Nu sættes kagen i køleskabet i ca. 1/2 time.Nougatmoussen fordeles på kagen.Kagen sættes i køleskabet igen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk