DET BEHØVER DU
1 springform 24 cm eller ildfast form 20×25 cm
150 g smør
300 g brun farin
2 æg
30 g lakridspulver
180 g mel
2 tsk bagepulver
Fremgangsmåde:
Kog smør op og tag gryden af komfuret. Kom farin i gryden og rør grundigt rundt.
Pisk æggene ned i smørmassen.
Sigt mel, lakridspulver og bagepulver ned i massen og rør det glat.
Fyld massen i smurt springform eller et ildfast fad og bag kagen i forvarmet ovn (varmluft) ved 175 grader i ca. 25 min.
Hindbærmousse
200 g frosne hindbær
100 g sukker
saft af ½ citron
½ dl appelsinjuice
4 blade husblas
20 g flormelis
1 past. æggehvider (35 g)
2½ dl piskefløde
Hindbærgele
80 g hindbær (optøet)
80 g sukker
½ dl vand
lidt citronsaft
2 blade husblas
SÅDAN SKAL DU GØRE
Varm hindbær sammen med sukker, citronsaft og juice.
Udblød husblas i kold vand. Pres vandet fra og smelt det i hindbærrene.
Blend det hele og sigt igennem et fint trådsigte.
Når puréen er ca. 40-45 grader, piskes hviden stiv med flormelis og vendes i.
Pisk fløden til skum og vend også den i moussen.
Fordel moussen på bunden og afkøl i køleskabet.
Hindbærgele:
Kom sukker og vand i en gryde og kog det kort op.
Udblød husblas i kold vand og pres vandet fra. Smelt den i sukkerlagen.
Tilsæt hindbærrene og rør forsigtigt rundt. Meget forsigtigt, så hindbærrene ikke går i stykker.
Når bærrene er lune tages de af varmen.
Sigt nu forsigtigt igennem en kaffefilter eller et rent, vådt viskestykke. Kompotten må ikke presses, så bliver geleen uklar.
Afkøl geleen til den er næsten kold og fordel den så på moussen.
Frys kagen hvis den skal skæres i små stykker.
Ellers bare på køl i nogle timer.