Markus Grigos perfekte creme brulee

KILDE: Markus Grigo

DET BEHØVER DU

Til 10 personer

1 l. piskefløde
150 g. sukker
1 vanillestang (flækkes på langs og marven skrabes ud)
12 æggeblommer (pisket en smule, hvis friske)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom fløden i gryden sammen med sukker og vanillestangen.
Kog det op og pisk først nu i fløden!
Tag fløden af varmen og leger den omgående med æggeblommerne.
Sæt den lidt til siden og lad den trække i ti min. Måske lidt længere.Rør indimellem forsigtigt i den.
Fisk vaniljestangen op.
Fyld cremen i flade skåle og bag i forvarmet ovn (varmluft) ved 90 grader i ca. 45 min.
Afkøl den i køleskabet i ca. 1-2 timer.
Inden servering drysses cremen med grov rørsukker. Det overskudende sukker hældes fra, og efterfølgende karameliseres sukkeren let med en gasbrænder. Pas på at holde den i bevægelse.

Se hvordan du laver den perfekte crème brulée her: Lav den perfekte crème Brulée

 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk