Melitzanosalata – Auberginedip

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Tzatzikien er den mest velkendte af de græske »dipsaucer«, der serveres som indledning til et måltid (mezé). Her er en anden variant lavet af bagte auberginer. Server den med brød eller med stave af bladselleri, agurk og peberfrugter.

2 auberginer
2 spsk olivenolie
2 fed hakket hvidløg
saft af 1/2 citron
1/2 bdt. hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 180°. Læg auberginerne på en bageplade, prik dem med en kødnål eller en gaffel og bag dem 1 time. Lad dem køle lidt af. Halvér dem og skrab auberginekødet fri af skindet og hak det fint, evt. i en foodprocessor. Rør olivenolie i og smag til med citronsaft, hvidløg, salt og peber. Vend persille i. Lad auberginedippen trække et par timer.

Grønsager per person: ca. 150 g

Tips:
Dippen kan godt laves dagen før, den skal serveres.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk