DET BEHØVER DU
Suppe er ikke en traditionel del af et indisk måltid. Det var de engelske koloniherrer, der forlangte, at deres kokke lavede suppe. Resultatet var vellykket. Supper af de afskallede røde linser kan minde lidt om vores gule ærter. De er blot meget lettere at lave. Har man ingen blender, smager suppen også fint uden at være blendet. Suppen bliver bedst, hvis den laves på hønsebouillon.
1 spsk olie
3 fed hakket hvidløg
1 spsk frisk revet ingefær
1 fintsnittet grøn chili
1 finthakket løg
2 cm hel kanel
2 hele kryddernelliker
2 tsk stødt korianderfrø
1 tsk gurkemeje
1 gulerod i skiver
1 kartoffel i tern
1 æble i både
200 g knækkede røde linser
1 1/4 l grønsags- eller hønsebouillon
2 dl kokosmælk
2 spsk citronsaft
Snittede korianderblade
SÅDAN SKAL DU GØRE
Varm olien i en tykbundet gryde og sautér hvidløg, ingefær og chili i 2 min., tilsæt løg, kanel, nelliker, og stødt koriander, spidskommen og gurkemeje og sautér i 5 min., eller til løgene er klare. Tilsæt gulerod, kartoffel, æble, linser og bouillon. Bring det hele i kog og kog til grønsagerne og linserne er møre. Fjern kanel og hele nelliker og purér suppen i en blender. Tilsæt kokosmælk og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og citronsaft og servér med korianderblade og brød.