Muslinger i Cataplana

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Forret til 4 eller middag for 2

En Catapana er et metalstegekar med låg fra den sydlige Algarveprovinsen. Retter tilberedt i Cataplanaen sættes på bordet med låg på, så alle kan nyde duften af fx krydret tomatsauce og friske, dampede muslinger, når låget lettes.

30 rensede blåmuslinger
1/2 portion stærk tomatsauce

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom tomatsaucen i en stor sauterpande og varm den igennemVend muslingerne i og kog dem under låg ca. 8 min. eller til alle muslinger har åbnet sig. Rør gerne i panden undervejs. Muslinger, der ikke er åbnede, skal kasseres.

Tips:
Husk at kassere de rensede, rå muslinger, som ikke lukker sig, når de bankes let mod køkkenbordet.

Grønsager per person: ca. 175 hvis forret til 4, ellers 350 g som hovedret til 2

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk