DET BEHØVER DU
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 12 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 15 MIN.
1 dl knækkede hvedekerner (55 g)
1 dl rugkerner (55 g)
1 dl grødris (risgryn) (90 g)
11 l vand
100 g tørret frugt fx æble, abrikos eller rosiner
1 dl hasselnøddeflager (50 g)
3 spsk sesamfrø (20 g)
2 spsk kokosmel (10 g)
ca. 1 tsk groft salt
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland kerner og ris med vand i en gryde. Sæt det køligt mindst 12 timer. Skær evt. den tørrede frugt i mindre stykker. Kog det med resten af ingredienserne 45-60 min. under låg. Rør jævnligt over hele bunden. Smag til med salt.
TILBEHØR Fx mælk, saft, smørklat og/eller sukker.
GROVGRØD Kog grøden uden tørret frugt, nødder, sesamfrø
og kokos.