DET BEHØVER DU
I Danmark er spinat en forårsbebuder. Den første grønsag vi kan få fra friland. I Italien kan man dyrke spinat året rundt. Måske er det derfor, det italienske køkken er så rigt på retter med spinat, f.eks ravioli med spinatfyld. Når fyldet blandes med lidt æg og mel, kan det koges som små melboller. Det kalder italienerne nøgne ravioli.
Forret
400 g renset spinat
100 g Ricotta eller mager flødeost
Muskatnød
Lidt revet skal af citron
2 tsk olivenolie
1 æggeblomme
3-4 spsk hvedemel
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skyl spinaten og ryst den fri for vand. Damp den i 2 min. under tætsluttende låg i det vand, der hænger ved. Lad den køle lidt af, og pres den så fri for væde. Hak spinaten fint og rør ost og olivenolie i. Smag til med revet muskatnød, citronskal, salt og peber. Rør æggeblommen i spinatblandingen og rør mel i, til blandingen får en farsagtig konsistens. Rul små kugler af spinatfarsen, og vend dem i mel i en dyb tallerken. Kog 5-6 stykker ad gangen i rigeligt letsaltet vand, 3-4 min
Server dem straks med en enkel tomatsauce (lavet af flåede tomater, der blot er hakket groft og stegt i olivenolie med hvidløg, lidt frisk chili og rigelig basilikum).