DET BEHØVER DU
6 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
25 g gær (12 pakke)
2 dl mælk
1 tsk sukker
4 spsk yoghurt naturel
1 tsk groft salt
1 æg
2 spsk olie
ca. 500 g hvedemel (8 dl)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunken mælk.Tilsæt sukker.
Lad blandingen stå ved stuetemperatur ca. 15 min.Tilsæt
yoghurt, salt, æg, olie og ca. 3⁄4 af melet. Ælt ingredienserne
sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal være smidig, blød og glat. Del og form dejen i
6 kugler. Dæk dem til og lad dem hæve i ca. 2 timer ved
stuetemperatur.Tryk dejbollerne tynde på midten og træk
derefter i dejen fra midten, så de bliver dråbeformede. Sæt
dem på bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovn
ved 250°C ca. 7 min. Afkøl på rist.
ANVENDELSE Tilbehør til suppe, frokost- og middagsretter.