Oksekød med broccoli i østerssauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Marinade til kød:
1/2 dl soyasauce
1 fed hakket hvisløg
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 spsk (sesam-)olie

300 g mørt oksekød i strimler
3 spsk sesamfrø
1 kg broccoli i buketter og stilkene i stave
Østerssauce:
2 dl hønsebouillon
2 tsk sukker
1 spsk tør sherry
4 spsk Østerssauce
1 spsk kartoffelmel

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rør marinaden sammen og lad kødet trække deri 1 1/2-2 timer i køleskabet. Rist sesamfrøene 2 min. på en tør pande. -. Kog broccolibuketter og stilke i rigelig letsaltet vand 2-3 min. og lad dem dryppe af i en sigte.
Bring bouillon, sukker, sherry og østerssauce i kog. Jævn med kartoffelmel udrørt i 2 spsk vand og tag straks gryden fra varmen.
Kom kød og marinade på en hed pande og steg det, til kødet er mørt og har taget lidt farve, ca. 3 min. Vend kød og broccoli i den varme sauce, drys med sesamfrø og server med en skål jasminris

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk