DET BEHØVER DU
16-20 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 3 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
6 dl vand
150 g grahamsmel (2 1/2 dl)
1/2 spsk groft salt
ca. 800 g hvedemel (ca. 13 dl)
300 g fast ost
pensling: 1 dl yoghurt naturel
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand.Tilsæt
resten af vandet, grahamsmel, salt og ca. 3⁄4 af hvedemelet.
Ælt en dej under tilsætning af evt. mere hvedemel. Dejen
skal være glat og smidig. Lad den hæve tildækket ca. 2 timer
ved stuetemperatur. Riv osten og bland ca. 2⁄3 i dejen.
Form boller og sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad
bollerne efterhæve ca. 30 min. Pensl med yoghurt og drys
resten af det revne ost oven på bollerne. Bag midt i ovn
ved 225°C i 15-20 min. Bollerne er færdigbagte, når de lyder
hule ved bank på undersiden. Afkøl på rist.