DET BEHØVER DU
250 g penne
2 bdt. grønne asparges i kvarte (ca. 400 g)
3 forårsløg i strimler
2 skiver røget laks i strimler
evt. diverse salatblade
Dressing:
3 spsk mayonnaise
1 dl syrnet fløde 9%
1 1/2 spsk dijonsennep
1 spsk citronsaft
1 spsk hakket frisk estragon
1 spsk blå birkes
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Smag til med salt og peber.
Kog pastaen efter anvisning på posen. Kom de grønne asparges i gryden ca. 1 minut før pastaen er kogt færdig. Gem lidt af kogevandet. Dyp pasta og asparges i koldt vand og lad det dryppe af. Bland forsigtigt pasta og asparges med dressing, forårsløg og røget laks, spæd med lidt af kogevandet, hvis det virker for tørt. Anret evt. salaten i en skål foret med salat, fx frissé, egeblad eller rød salat. Servér med flûtes eller andet godt hvedebrød.
Grønsager per person: ca. 100 g.