DET BEHØVER DU
CA 125 stk.
Tilberedningstid: ca. 1 time 30 min
Arbejdstid: ca. 1 time
75 g smør
250 g hvedemel (4 dl)
1/2 tsk hjortetaksalt
1/2 tsk stødt kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk stødt hvid peber
125 g sukker (1 1/2 dl)
1/2 citron (usprøjtet)
1-2 æg
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr smør i mel, evt i en foodprocessor. Tilsæt krydderier, sukker og revet citronskal. Saml dejen med æg. Sæt dejen tildækket i køleskab i mindst 3o min. Rul dejen til fingertykke pølser. Del dem i 1 cm store stykker. Rul hvert stykke til en kugle. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader til de er lysebrune ca. 10 min. Afkøl på en rist. Efterfølgende opbevares pebernødderne i en lufttæt dåse.