Pennog Picl – walisisk silderet

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

(Walisisk ret)

Til 4 personer:

Denne ret stammer fra det vestlige Wales.

4 friske sild
1 spsk. hakket purløg
1 spsk. hakket persille
salt og peber
1 tsk. blandede krydderier
2 laurbærblade
4 hele peberkorn
Vineddike efter smag
Brøndkarse og strimler af bladselleri
Olie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rens sildene, lav dem til en dobbelt filet, vask og tør dem. Læg dem med skinsiden nedad og drys hakket purløg over og krydr med salt og peber. Rul sildene sammen og stik en tandstik igennem for at holde på rullerne.

Læg dem i et ildfast fad og drys krydderier over, tilsæt peberkornene og laurbærbladene og en tsk. salt. Overhæld herefter sildene med en blanding af 3 dele vineddike og 1 del vand. Bag langsomt retten i ovnen ved 180 i ca. 1 time.

Når sildene er kølet af, fjernes tandstikkeren, krydderierne og laurbærbladene og rullerne lægges på et serveringsfad. Garnér med brøndkarse og strimler af bladselleri og smag til med salt, peber og lidt olie.
(Fra ’North Atlantic Sea Food’)

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk