DET BEHØVER DU
Til 4 personer
2 dl perlebyg
Aromater til kogning
150 g rosenkål
2 pærer
1-2 citroner, fintrevet skal og saft
2-3 spsk kapers
50 g tør ost i flager
1 lille bundt dild
Evt. lidt olivenolie
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skyl perlebygen i koldt vand, og kog den i ca 20 minutter, gerne med nogle aromater som f.eks. løg gulerod og laurbærblade. Lad perlebygen trække i vandet 5-10 minutter til den er mør, men pas på den ikke koger ud.
Pluk rosenkålene i enkelte blade eller skær dem meget tyndt ud, og læg dem i koldt vand.
Skær pærerne ud i både, og vend dem med citronsaft- og skal. Vend perlebygen sammen med rosenkålen, pærerne og osten høvlet i tynde flager, og smag til med dild og kapers. Tilsæt evt. lidt olivenolie hvis salaten virker for tør.
Sådan kan retten også anrettes.