Perlebygsalat med rosenkål, kapers og pærer

KILDE: Søren Buhl Steiniche

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

2 dl perlebyg
Aromater til kogning
150 g rosenkål
2 pærer
1-2 citroner, fintrevet skal og saft
2-3 spsk kapers
50 g tør ost i flager
1 lille bundt dild
Evt. lidt olivenolie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skyl perlebygen i koldt vand, og kog den i ca 20 minutter, gerne med nogle aromater som f.eks. løg gulerod og laurbærblade. Lad perlebygen trække i vandet 5-10 minutter til den er mør, men pas på den ikke koger ud.
Pluk rosenkålene i enkelte blade eller skær dem meget tyndt ud, og læg dem i koldt vand.
Skær pærerne ud i både, og vend dem med citronsaft- og skal. Vend perlebygen sammen med rosenkålen, pærerne og osten høvlet i tynde flager, og smag til med dild og kapers. Tilsæt evt. lidt olivenolie hvis salaten virker for tør.

Sådan kan retten også anrettes.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk