Pighvar på grønsagsbund

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Pighvar er, trods sit afvisende ydre, en af vores fornemmeste spisefisk. Smagen er “stor”, kødet fast, og det bliver kridhvidt ved tilberedning. Ved at servere pighvarfileterne på en bund af grønsager og ved at skære den ud som til røget laks – fiskehandleren gør det gerne – strækker den fine fisk længere. Husk at få ben og hoveder med hjem til fond eller suppe (se forrige opskrift).

Middagsret
400 g pighvarfilet, skåret som til røget laks
1 dl piskefløde
1 1/2 dl hønse- eller fiskebouillon
1 spsk olivenolie
1 løg i små tern
300 g bladselleri i små tern
300 g jordskokker i små tern
250 g skrællet agurk uden kerner i små tern

SÅDAN SKAL DU GØRE

Krydr fiskefileterne med salt og peber og vend dem i en skål med piskefløde. Lad dem trække i 1/2 time. Rist grønsagerne, på nær agurken, i olivenolie, til de har taget lidt farve, kom agurk og bouillon ved, giv det et opkog og smag til med salt og peber. Fordel grønsagerne på 4 tallerkener og arranger pighvaren oven på grønsagerne. Stil hver tallerken under ovnens grill i 2-3 min.
Læg små kogte pillekartofler rundt langs kanten og server straks.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk