DET BEHØVER DU
4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.
dej
25 g gær (1/2 pakke)
3 1/2 dl vand
2 tsk groft salt
1/2 dl olie
ca. 600 g hvedemel eller pizzamel (10 dl)
pensling: 1 spsk olivenolie
fyld
2 dl tomatpuré
75 g sorte oliven
ca. 10 sardeller (saltede ansjoser)
1 spsk frisk oregano eller 1 tsk tørret oregano
100 g revet fast ost – fx danbo
25 g revet fast ost – fx parmesanost
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand.Tilsæt
det resterende vand, salt, olie og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej
under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være blød og
smidig. Lad den hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.
Form dejen til 4 kugler og rul dem flade 1⁄2-1 cm tykke.
Læg dem på meldrysset bageplade eller på bagepapir
på plade. Eller rul hele dejen ud i en stor firkant og læg den
på bagepapir i en bradepande. Pensl med olivenolie. Smør
med tomatpuré, fordel oliven, sardeller og oregano jævnt
og drys til sidst med reven ost. Bag pizzaerne/pizzaen midt
i ovn til farven er gylden ved 225°C ca. 25 min.