Pizza med sardeller/ansjoser

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

4 PERSONER
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.

dej
25 g gær (1/2 pakke)
3 1/2 dl vand
2 tsk groft salt
1/2 dl olie
ca. 600 g hvedemel eller pizzamel (10 dl)
pensling: 1 spsk olivenolie
fyld
2 dl tomatpuré
75 g sorte oliven
ca. 10 sardeller (saltede ansjoser)
1 spsk frisk oregano eller 1 tsk tørret oregano
100 g revet fast ost – fx danbo
25 g revet fast ost – fx parmesanost

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl lunkent vand.Tilsæt
det resterende vand, salt, olie og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej
under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være blød og
smidig. Lad den hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur.
Form dejen til 4 kugler og rul dem flade 1⁄2-1 cm tykke.
Læg dem på meldrysset bageplade eller på bagepapir
på plade. Eller rul hele dejen ud i en stor firkant og læg den
på bagepapir i en bradepande. Pensl med olivenolie. Smør
med tomatpuré, fordel oliven, sardeller og oregano jævnt
og drys til sidst med reven ost. Bag pizzaerne/pizzaen midt
i ovn til farven er gylden ved 225°C ca. 25 min.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk