DET BEHØVER DU
Lakridsøsters på mild chilicreme – Forret til 4 pers.
8 østers
150 g porrer i strimler
150 g selleri i tern
4 tsk lakridspulver (gerne Bülows)
Til chilicremen:
2 æggeblommer
2 spsk creme fraishe 38 %
Lidt finthakket rød chili
Vand fra de 8 østers
SÅDAN SKAL DU GØRE
Blancher de otte østers i 20 sek. i kogende letsaltet vand og stil dem til side.
Blancher grøntsagerne i samme vand og lad dem dryppe af.
Rør ingredienserne til chilicremen sammen og pisk den over svag varme til den legere.
Vend grøntsagerne i cremen og smag evt til med salt (Østersvandet er også salt).
Vend de pocherede østers i lakridspulveret og anret dem ovenpå grønsagscremen.
Server straks – gerne med brød.
Tips: Chiliecremen kan også bruges som gratineringssauce til gratinerede østers.
Kom lidt fintsnittede grønsager under østersen, garner med saucen og gratiner under ovnens grill.