DET BEHØVER DU
Det hedder ikke porredansk, selv om udtrykket ville give god mening. Porren er som skabt til vores køkken og klima. Den var længe nærmest betragtet som en suppeurt, som man kasserede efter brug, men fra det franske køkken har vi lært at bruge den som grønsag i retter som f.eks porretærte og porrer vinaigrette.
Forret/buffetret
6 rensede porrer
1 citron i skiver
10 korianderfrø
10 peberkorn
1 laurbærblad
1 avocado
1 1/2 dl yoghurt
1 tsk worcestershiresauce
1 stænk tabasco
1 fed presset hvidløg
1 bdt. hakket persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring citron, krydderier og stilkene fra persillen i kog i 1/2 l letsaltet vand. Tag det af varmen og lad det trække 10 minutter. Kog porrerne knap møre heri; lad dem trække i lagen til de er kolde. Mos avocado-kød med lidt af kogelagen og bland med øvrige ingredienser. Hæld cremen over de afkølede og afdryppede porrer, drys med persille og server med brød.