Praline is

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Ca. 6 personer

55 g. sukker
120 ml. vand
2 pasteuriserede æggeblommer
korn af 1/2 stang vanille
6 dl l let pisket flødeskum – ca. 2 1/2 dl piskefløde

Praline:
110 g. smuttede mandler
110 g. sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Hæld æggeblommerne i en skål og pisk dem til de er lette og luftige.
Bland vand og sukker i en tykbundet gryde, sæt det på varmen og rør konstant indtil sukkeret er fuldstændig opløst – fjern skeen og kog siruppen op til den ligner “tråde”. (Siruppen vil se tyk og “sirups-agtig” ud: men når man putter en metal-ske ned i og trækker den op, vil de sidste dråber af siruppen trække tynde tråde).
Hæld den kogende sirup ned i æggeblommerne i en lind strøm under konstant omrøring. Tilsæt vanillekornene og fortsæt med at røre indtil det er blevet til en tyk, cremet hvid mousse. Det tager lang tid. Meget lang tid.
Bland den let piskede flødeskum ind i moussen (det skal ikke røres i, nærmere vendes forsigtigt i), dæk det til og frys det.

Hæld de smuttede mandler og sukkeret i en tykbundet pande over svag varme indtil sukkeret langsomt smelter og får karamelfarve – RØR IKKE I DET IMENS – når karamelfarven er nået og ikke et øjeblik før, roter panden således at alle mandlerne bliver indhyllet i karamel. Når mandlerne siger “pop” hældes de over på et stykke let oliesmurt alufolie eller en marmorplade. Lad dem blive ret afkølet, når pralinen er halvhård knuses de i en foodprocessor – konsistensen skal være grov og grynet.

Efter ca. 1 1/2 time, når isen er ved at sætte sit, vendes de 4 spsk. Praline-krymmel i isen og lad det fryse videre. Hvis du vender Pralineen i for tidligt, vil det falde ned i bundes af isen og blive liggende der.

Servering:
Lav iskugler med en iskugleske. Pynt med resterne af praline-krymmelen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk