Provencalsk hvidløgssuppe

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Hvidløg er først og fremmest et krydderi, men hvis det som her får et opkog i flere hold vand, forvandles det til en mild grønsag uden det rå hvidløgs skarpe overtoner. Hvidløgssuppen bliver mælkehvid og får en cremet konsistens med en mild og dog umiskendelig hvidløgs-smag. En ret for passionerede hvidløgsspisere.

4 hele hvidløg (250 g)
4 kartofler (250 g) i grove tern
1 l bouillon
1 kvist rosmarin
2 kviste timian
2 æggeblommer
2 spsk flødeost
4 skiver brød uden skorpe

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pil hvidløgene og kog feddene op i 1 l vand. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over. Gentag denne proces 4 gange. Kog herefter hvidløgsfeddene i bouillonen med kartofler, timian og rosmarin, ca. 20 min. Tag timian og rosmarin op af gryden. Blend æggeblommer, flødeost og 1 dl af bouillonen i blenderen. Tilsæt resten af suppen og blend, til suppen er helt glat. Hæld den gennem en sigte tilbage i gryden og varm suppe igennem (den må ikke koge). Skær brødet i tern og rist dem gyldne på en tør pande.
Server suppen i forvarmede skåle med ristede brødcroutoner.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk