DET BEHØVER DU
Til 10 styks bøffer
166 g. ubehandlede quinoa
166 g. behandlede quinoa
8 g salt (til kogning)
48 g. olivenolie
6,5 dl. vand (til kogning)
300 g. kartofler
5 æg
1,5 g. muskatnød
15 g. salt
5 g. tørret og revet shiitakesvamp
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog de to typer quinoa hver for sig med vand, salg og olivenolie i 10-15 min. Lad dem stå og køle lidt ned.
Kog kartofler til de er møre. Mos efterfølgende.
Bland quinoa, kartofler, salt, muskatnød og tørrede shiitakesvampe.
Kør på røremaskine indtil det bliver en homogen masse.
Del farsen i klumper på ca. 150 g. Form til runde kugler med ca. 1,5 cm tykkelse.
Steges på en meget opvarmet pande med rigeligt neutral rapsolie, 3 min. på den ene side og 2,5 min. på den anden side.
Server straks. Kan både bruges som almindelig bøf eller i en burger.